Skip to main content

Bästa förutsättningarna för att sälja en tomt

Vi hjälper dig att sälja din tomt i Stockholm med omnejd

En projekterad tomt ger svar på köpares alla frågor.

Hus ikon i grön färg
Ge svar på alla frågor

Köparna har alltid många frågor om tomten och det framtida husbygget. Vi tar hand om frågorna och utbildar köparna i hur ett husbygge går till och hur risker undviks. Du får starka köpare som vet att de vill ha din tomt.

Hus ikon i grön färg
Vad kostar det att sälja tomt med oss?

Vårt arvode ingår i kalkylen för köparens totalpris och innebär inga extra kostnader för dig som vill sälja tomt eller för din mäklare. Bara fördelar.

Hus ikon i grön färg
Nå fram till alla spekulanter

Tillsammans med valfri mäklare, använder vi underlaget för att marknadsföra din tomtmark under kategorin villa på Hemnet, på andra siter och hos utvalda husleverantörer. Det ökar intresset för tomten och når fler personer – både de som söker tomt och villa.

Hus ikon i grön färg
Visa din tomt med husexempel

Om du visar vad det kostar att bygga ett hus på den tomt du vill sälja, får du fler potentiella köpare, maximerad försäljning och bäst betalt. Baserat på din tomts förutsättningar, tar vi fram ett underlag med husexempel, bilder och en kalkyl med ett totalpris för att bygga huset.

Allt för att du ska kunna sälja tomtmark på ett smidigt sätt. För att kunna gör en rättvis värdering av tomt måste vi alltid besiktiga tomten på plats.

Hus ikon i grön färg
Sälja mark pris & kostnad

Om du styckar av mark och på så sätt bildar en ny fastighet så har du alltid en avstyckningskostnad att betala till Lantmäteriet. När fastigheten säljs har du sannolikt en kostnad för mäklare (kontrakt, marknadsföring). Tänk även på om du har kommande kostnader för fastigheten, exempelvis gatukostnad, va-avgift, samfällighetsavgift, elanslutning, mm.

Se till att tydliggöra vems betalningsansvaret är vid en försäljning. Har du hjälp av oss på BoCenter får du hjälp med allt ovan, dessutom till lägsta möjliga kostnad.

Hus ikon i grön färg
Förenkla köpbeslutet

Underlaget gör din tomt jämförbar med bebyggda tomter. Det fungerar även som ett komplett beslutsunderlag – för finansieringsbeslut och köpbeslut. Köparna är inte bundna till en viss husleverantör. De kan enkelt byta ut huset i underlaget, till det hus de vill ha, som passar deras ekonomi och behov.

Hur går en
tomtförsäljning till?

  • Vi besiktar din tomt och tar, med dig och mäklaren, fram det bästa utgångspriset.

  • Vi väljer lämpligt hus och skapar en byggkalkyl med totalpris och fasta offerter.

  • Vi tar fram ett underlag för annonsering, med text, husbilder och kalkylen.

  • Din mäklare publicerar annonsunderlaget som en villa på Hemnet och på andra sajter.

  • Vi hanterar frågor om tomt/husbygge och utbildar samt kvalificerar starka köpare.

  • Mäklaren hanterar budgivning och slutför en lyckad tomtaffär, där du får bästa betalt.

Se videon här bredvid

Ta del av videon sälj tomt processen.
– Vi vägleder dig genom alla steg för bästa försäljningen.